Plekšnė su kepta citrina

Šiandien mūsų gerasis Tėtis parnešė plekšnės. Nedidelės plokščios žuvytės, bet jau skonis... Mmmm, kaip skanu. Net nesitikėjau. Galvoju pažiūrėsiu internete, gal kaip nors ypatingai galima paruošti šią žuvį, bet kažko ypatingo neradau. Čia radau receptą su Doverio plekšne, tai padariau panašiai, tik manoji plekšnė visiškai nesilupo, tai kepiau su oda, bet tai tikrai nebuvo blogai :)



Reikės:
plekšnės (vienos vienam žmogui, nors dvi būtų kaip tik, nes tos plekšnės labai mažai mėsos turi. Mano vaikiukas suvalgęs savo dar iš manęs valgė :))
miltų
druskos
pipirų
citrinos
sviesto kepimui
rozmarino ar svogūnų laiškų pabarstymui
ryžių garnyrui (nebūtinai)

Manau tik Amerikoj žmonės paduoda į teismą už tai, kad suvalgė žuvį su viduriais, nes nebuvo parašyta, kad tuos vidurius reikia išimti :) Tai apie žuvies valymą nerašysiu. Bet kiek gi ten tų vidurių tokioj žuvytėj :)
Taigi, pabarstykite žuvį druska ir pipirais, apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje ištirpintame svieste apie 5-8 minutes iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Kitoje keptuvėje svieste apkepkite dvi riekeles citrinos (nors užtektų ir vienos vienai žuviai). Kepkite tik vieną pusę kol ji taip pat gražiai apskrus (Nesudeginkite!). Patiekite su virtais ryžiais ir kepta citrina. Pabarstykite rozmarinu ar svogūnų laiškais. Aš barsčiau rozmarinu, tai man labai patiko.



Skanaus :)

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai