Iki Kalėdų liko 7 dienos :) arba Skandinaviški imbieriniai sausainiai Piparkakut

Prieš kelis metus kažkokiame žurnale radau šių nuostabių skandinaviškų imbierinių sausainių receptą. Prieš kiekvienas Kalėdas kepu jų nerealiai didelį kiekį, nes jie labai visiems patinka.


 Atkreipkite dėmesį, kad cukrus ir miltai čia matuojami mililitrais ;)

Reikės:
100 ml spaustų apelsinų sulčių (galima truputį skiesti su vandeniu)
1 arbat. šaukštelio cinamono
1 arbat. šaukštelio smulkintų imbierų šaknies
1 arbat. šaukštelio gvazdikėlių
2 arbat. šaukštelių tarkuotų apelsinų žievelių
1 arbat. šaukštelio druskos
1 arbat. šaukštelio pipirų
250 g sviesto
200 ml cukraus
1 kiaušinio
2-3 arbat. šaukštelių kepimo miltelių
850 ml kvietinių miltų

Pirmiausia pavirinkite sultis ir prieskonius, kad sirupas prisigertų malonaus kvapo. Palikite mišinį atvėsti.
Išmaišykite kambario temperatūros sviestą su puse normos cukraus. Tada į masę supilkite išplaktus kiaušinius, atvėsusį sirupo mišinį ir likusią dalį cukraus. Paskui supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite. (Tešla turi būti plastilino konsistencijos).
Tešlą įdėkite į šaldytuvą, geriausiai visai nakčiai.
Tešlą iškočiokite ir padarykite forminius sausainius. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parus. Iškepusius galima apibarstyti cukraus pudra arba cinamonu. Galima papuošti glaistu.

Glaistui reikės:
cukraus pudros
citrinų sulčių



Skanaus :)

Komentarai

  1. Labas Agne,
    Puikūs Tavo meduoliai, tik man atrodo, jų pavadinimas kiek kitaip rašomas:)
    PEPPARKAKOR

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,
    kaip aš suprantu, tai reiškia tą patį, tik kita kalba :)
    Pepparkakor - švediškai imbieriniai sausainiai,
    Piparkakut - suomiškai,
    Piparkoogid - estiškai,
    Pepperkaker - norvegiškai.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai