Iki Kalėdų liko 7 dienos :) arba Skandinaviški imbieriniai sausainiai Piparkakut
Prieš kelis metus kažkokiame žurnale radau šių nuostabių skandinaviškų imbierinių sausainių receptą. Prieš kiekvienas Kalėdas kepu jų nerealiai didelį kiekį, nes jie labai visiems patinka.
Atkreipkite dėmesį, kad cukrus ir miltai čia matuojami mililitrais ;)
Reikės:
100 ml spaustų apelsinų sulčių (galima truputį skiesti su vandeniu)
1 arbat. šaukštelio cinamono
1 arbat. šaukštelio smulkintų imbierų šaknies
1 arbat. šaukštelio gvazdikėlių
2 arbat. šaukštelių tarkuotų apelsinų žievelių
1 arbat. šaukštelio druskos
1 arbat. šaukštelio pipirų
250 g sviesto
200 ml cukraus
1 kiaušinio
2-3 arbat. šaukštelių kepimo miltelių
850 ml kvietinių miltų
Pirmiausia pavirinkite sultis ir prieskonius, kad sirupas prisigertų malonaus kvapo. Palikite mišinį atvėsti.
Išmaišykite kambario temperatūros sviestą su puse normos cukraus. Tada į masę supilkite
išplaktus kiaušinius, atvėsusį sirupo mišinį ir likusią dalį cukraus. Paskui supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite. (Tešla
turi būti plastilino konsistencijos).
Tešlą įdėkite į šaldytuvą, geriausiai visai nakčiai.
Tešlą
iškočiokite ir padarykite forminius sausainius. Kepkite 175 laipsnių
temperatūroje, kol gražiai parus. Iškepusius galima apibarstyti cukraus
pudra arba cinamonu. Galima papuošti glaistu.
Glaistui reikės:
cukraus pudros
citrinų sulčių
Skanaus :)
Labas Agne,
AtsakytiPanaikintiPuikūs Tavo meduoliai, tik man atrodo, jų pavadinimas kiek kitaip rašomas:)
PEPPARKAKOR
Sveiki,
AtsakytiPanaikintikaip aš suprantu, tai reiškia tą patį, tik kita kalba :)
Pepparkakor - švediškai imbieriniai sausainiai,
Piparkakut - suomiškai,
Piparkoogid - estiškai,
Pepperkaker - norvegiškai.