Lazanija su mėsa

Šiandien vakarienei lazanija. Labai seniai jau ją kepiau ir kai pamačiau stalčiuj lazanijos lakštų iš karto nusprendžiau, ką valgysim šiandien.
Rašau ir šypsausi, nes prisiminiau, kaip smagiai su sūneliu šiandien apsipirkinėjom :) Atėjom į parduotuvę, pasiėmėm vaikišką prekių vežimėlį ir prasidėjo. Zuikis taip rimtai stūmė tą vežimėlį, aš su juo tariausi, ar didelį, ar mažesnį kopūstą imti, jis dėjo prekes į savo vežimėlį... paskui ėjom į vaikų kasą. Zuikis pats prekes sudėjo ant prekystalio, pinigus pardavėjai padavė. Išėjom patenkinti :) ech, smagu buvo...

Bet grįžkim prie lazanijos :) Aš nemėgstu tradicinės lazanijos su pomidorais, todėl niekada jos nekepu, bet man labai patinka lazanija su mėsa.


6 porcijoms reikės:
lazanijos lakštų
500 g mėgstamos maltos mėsos
2 morkų
2 svogūnų
šlakelio aliejaus
300 g fermentinio sūrio
druskos
pipirų
kitų mėgstamų prieskonių

Bešamelio padažui reikės:
1,5 litro pieno
1 šaukto sviesto
3-4 šaukštų miltų
100 g fermentinio sūrio
druskos
pipirų
malto muškato riešuto

Morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ar dideliais kubeliais ir pakepinkite aliejuje. Kai daržovės apkepa, į tą pačią keptuvę sudėkite maltą mėsą ir taip pat pakepinkite. Pabarstykite prieskonių.  Kol viskas kepa, pasiruoškite Bešamelio padažą. Į metalinį puodą (NENAUDOKITE emaliuoto!) įdėkite sviesto. Kai jis ištirpsta, po truputį berkite miltus ir maišykite šluotele. Įpilkite pieno ir toliau maišykite. Suberkite visus miltus. Tada supilkite likusį pieną ir gerai išmaišykite. Palaukite kol pienas užvirs. Tada suberkite prieskonius ir fermentinį sūrį. Gerai išmaišykite kol ištirps sūris. Turi gautis tirštas padažas. 
Kol virėte padažą, iškepė daržovės ir mėsa. Ruoškite lazaniją. Į indo, kuriame kepsite, dugną įpilkite padažo, tada dėkite lazanijos lakštus, vėl užpilkite padažu. Ant viršaus dėkite keptas daržoves su mėsa, pabarstykite fermentiniu sūriu. Vėl dėkite lazanijos lakštus, pilkite padažą, dėkite daržoves su mėsa, barstykite sūrį. Ir t.t. Ant viršaus uždėkite lazanijos lakštus, užpilkite padažu, kad viską apsemtų ir pabarstykite fermentiniu sūriu. Palikite truputį (maždaug 6 šaukštus) padažo. Šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Prieš patiekiant užpilkite šaukštą padažo ir papuoškite žolelėmis (aš puošiau pipirnėmis).

Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai