Jogos sriuba - Netikra grybienė su baklažanais ir gruzdintom bulvėm

Naršydama internete ir ieškodama informacijos apie ožragę netyčia užklydau į Jogos mitybos puslapį. Kiek gėrio ten :) Sumaniau ką nors išbandyti. Kadangi labai norėjosi sriubos, tai susiradau šį receptą. Prisipažinsiu, pirmiausia suintrigavo pavadinimas. Netikra grybienė. Galvojau, kaip galima iš baklažanų išgaut grybų skonį, bet sriubytė tikrai panaši į grybienę ir tikrai verta dėmesio, soti ir skani. Jei jau mano vyras sakė, kad skanu, tai vadinasi, tikrai skanu :) Bet vaikas tai nevalgė… Nors ir nedėjau aštriosios paprikos, bet vis tiek sriuba truputį buvo aštroka :)




Reikės:
4 vidutinio dydžio bulvių
1 baklažano
augalinio aliejaus daržovių skrudinimui
1 morkos
pusės raudonos saldžiosios paprikos
pusės raudonos aštriosios paprikos, smulkiai sukapotos ir išvalytomis sėklytėmis (aš nedėjau)
2 šaukštų augalinio aliejaus
pusės šaukštelio kmyninio kumino
¼ šaukštelio asafetidos (kvapniosios ferulos) (jos neradau parduotuvėje :) )
¼ šaukštelio maltos ožragės
1,75-2 l vandens sriubai
druskos pagal skonį
4 kupinų šaukštų miltų
šaukšto sviesto
6 šaukštų sojos padažo
2 kupinų šaukštų grietinės
kupino šaukšto džiovintų ožragės želmenų (arba šaukštelio džiovintos gelsvės)
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 šaukštelių maltos kalendros
šluotelės žalumynų - petražolių, krapų ir salierų, nuplautų ir smulkiai sukapotų

Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Gilioje keptuvėje užkaiskite gruzdinimui skirtą aliejų ir, kai šis įkais, suberkite bulves. Gruzdinkite, kol gardžiai apskrus. Morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Smulkiais kubeliais supjaustykite papriką Tuo metu kitoje nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus, suberkite kmyninį kuminą. Kai šis pradės spragsėti ir patamsės, suberkite asafetidą ir maltą ožragę. Po kelių sekundžių sudėkite aštriąją papriką (nebūtinai), saldžiąją papriką ir morkų griežinėlius. Kepkite, kol morkos suminkštės, jei reikia, uždenkite.
Baklažaną supjaustykite 0,5-0,75 cm storio riekėmis, riekes padalykite ketvirčiais. Apskrudusias ir suminkštėjusias bulves išgriebkite kiaurasamčiu ant grotelių arba keliais sluoksniais patiesto popierinio rankšluosčio, kad sugertumėte riebalų perteklių. Į tuos pačius riebalus sudėkite baklažanus ir taip pat apskrudinkite. Apskrudusius išgriebkite kiaurasamčiu ant grotelių arba keliais sluoksniais patiesto popierinio rankšluosčio, kad sugertumėte riebalų perteklių. Tuo metu puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir sudėkite keptas morkas ir paprikas. Toje pačioje keptuvėje išlydykite sviestą ir į jį sudėkite miltus. Miltus įmaišykite į sviestą. Po truputį intensyviai maišant samčiu pasemkite užvirusio sriubos vandens ir pilkite į miltų ir sviesto mišinį. Miltai pradės brinkti, o padažas - tirštėti. Pilkite tiek vandens, kol padažas taps vienalytės tirštos konsistencijos. Į padažą supilkite sojos padažą, sudėkite grietinę, ožragės žalumynus arba gelsvę, maltus juoduosius pipirus, kalendrą ir gerai išmaišykite. Į padažą įmaišykite baklažanus. Į verdančią sriubą sudėkite gruzdintas bulves, supilkite baklažanų padažą. Užvirkite. Pavirkite 3-5 minutes, sudėkite žalumynus, išmaišykite, puodą uždenkite ir atidėkite kelioms minutėms pastovėti. Patiekite dar karštą.



Skanaus :)

Šaltinis: Jogos mityba

Komentarai

Populiarūs įrašai