Advento pradžiai Kalėdinis pyragas

Jau trečius metus kepu Kalėdinį pyragą. Taip taip, jį valgysim tik per Kalėdas. Mano šeimyna jį labai mėgsta.  Receptą gavau iš draugės. Tai vaisinis pyragas. Stovėdamas jis subręsta ir įgauna tikrąjį skonį. Pyragą reikėtų kepti likus 2 mėnesiams iki Kalėdų, na, mažiausiai likus 2 savaitėms. Kai atvėsta, jį reikia suvynioti ir paslėpti, kad nekiltų noras skanauti :) Vakar jau iškepiau savąjį (tiksliau tris :)). Iš šito kiekio gaunasi tikrai didžiulis vienas pyragas arba trys vidutinio dydžio. Kepiau trijose skardose: dviejose 11x30 cm dydžio , ir vienoje 23x28 cm.


Reikės:
450g sviesto
400g rudojo cukraus
9 kiaušinių
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 apelsino sulčių
1 citrinos sulčių
4 stiklinių miltų
2450 g įvairių džiovintų vaisių (razinų, abrikosų, datulių, figų, kriaušių, spanguolių ir kt.)
220g migdolų
vienos citrinos ir vieno apelsino žievelių
brendžio (nebūtinai)
cinamono

Susmulkinkite džiovintus vaisius ir migdolus (riešutus pjaustykite į 3 dalis) ir užpilkite brendžiu. Palikite kelioms valandoms, geriausia per naktį. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi. Vis plakant po viena sudėkite kiaušinius, supilkite apelsino ir citrinos sultis, žieveles, suberkite cinamoną ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Visą šią masę užpilkite ant smulkintų džiovintų vaisių ir gerai išmaišykite. Kepimo formas išklokite kepimo popieriumi. Tešlą supilkite į paruoštas formas ir kepkite 2 valandas 140 laipsnių orkaitėje.



Šiemet pyragas gavosi kaip niekada skanus. Per trejus metus tikrai geriausias :)


Skanaus :)

Komentarai

  1. Laba diena,o kiek tų apelsino ir citrinos sulčių kiekio reikia?Ir pasakykite,prašau,kaip laikote šitą pyragą:suviniojus į popierių ar kokią medžiagą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, pilu iš vieno apelsino ir vienos citrinos išspaustas sultis.
      Laikau suvyniojusi į foliją ir įdėjus į sandarų maišelį. Išsilaiko puikiai.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai