Silkė su svogūnais ir saulėgrąžomis
Ryt Didysis penktadienis. Šią dieną katalikai laikosi "sauso" pasninko (t.y. be mėsos, pieno ir be kiaušinių). Pasigaminau nerealaus skonio silkės. Pabandykit ir Jūs.
Reikės:
1 silkės file
2 didelių svogūnų
3 saujų saulėgrąžų
aliejaus kepimui
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir iškepkite aliejuje. Sausoje keptuvėje pakepinkite saulėgrąžas ir supilkite į keptus svogūnus. Išmaišykite. Ataušinkite. Silkės file supjaustykite gabaliukais, sudėkite į lėkštę, o ant viršaus sudėkite svogūnus su saulėgrąžomis. Viskas. Greita ir skanu.
Atkreipkite dėmesį, kad čia nesideda jokios druskos, kadangi silkė dažniausiai būna pakankamai sūri.
Skanaus :)
Labai tinka cinamonas ir truputį cukraus, baigiant kepti svogūnus.
AtsakytiPanaikintiBūtinai pabandysiu, ačiū :)
Panaikinti