Silkė su svogūnais ir saulėgrąžomis

Ryt Didysis penktadienis. Šią dieną katalikai laikosi "sauso" pasninko (t.y. be mėsos, pieno ir be kiaušinių). Pasigaminau nerealaus skonio silkės. Pabandykit ir Jūs.


Reikės:
1 silkės file
2 didelių svogūnų
3 saujų saulėgrąžų
aliejaus kepimui

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir iškepkite aliejuje. Sausoje keptuvėje pakepinkite saulėgrąžas ir supilkite į keptus svogūnus. Išmaišykite. Ataušinkite. Silkės file supjaustykite gabaliukais, sudėkite į lėkštę, o ant viršaus sudėkite svogūnus su saulėgrąžomis. Viskas. Greita ir skanu.

Atkreipkite dėmesį, kad čia nesideda jokios druskos, kadangi silkė dažniausiai būna pakankamai sūri.



Skanaus :)

Komentarai

  1. Labai tinka cinamonas ir truputį cukraus, baigiant kepti svogūnus.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai