Cukinijų ir ryžių apkepas su mėsa


Receptą radau internete, bet iš jo paėmiau tik pagrindą - ryžius ir maltą mėsą. Visa kita mano kūrybos ir fantazijos reikalas. Šį patiekalą galite pasigaminti su bet kokiomis daržovėmis. Manau tiktų su moliūgu, morkos taip pat nepamaišytų.


Reikės:
200 g ryžių
pusės vidutinės cukinijos
5-7 skiltelių česnako
500 g maltos mėsos
2 svogūnų
1 paprikos
balzaminio acto
druskos
pipirų
aliejaus kepimui
100-150 g fermentinio ar kito besilydančio sūrio (aš naudojau Masdam)

Pirmiausia užkaiskite ryžius. Kol jie verda, pasiruoškite kitus ingredientus. Jei cukinija jau su sėklomis, išpjaukite jas. Cukiniją nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Pakepinkite aliejuje kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Pabaigoje į kepančias cukinijas įspauskite arba smulkiai įtarkuokite česnako skilteles. Trumpai pakepkite. TIK NEPRIDEGINKITE, nes pridegęs česnakas patiekalui duoda kartumo. Iškepusias cukinijas su česnakais išimkite į lėkštę ir palikite. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus, paprikas ir maltą mėsą. Jie turi visiškai iškepti. Pagardinkite pipirais ir druska. Galite įdėti ir kokių nors savo mėgstamų prieskonių. Kai mėsa ir daržovės baigia kepti, šliūštelkite keletą šaukštų balzaminio acto. Tada į šią masę sudėkite keptas cukinijas ir gerai išmaišykite. Pasiruoškite kepimo indą. Dugną plonai patepkite aliejumi, dėkite išvirusius ryžius, o ant viršaus mėsos ir daržovių masę. Patį viršų pabarstykite fermentiniu sūriu ir šaukite į 200 laipsnių orkaitę maždaug 10 minučių kol sūri išsilydys ir gražiai parus. 

Pastaba: jei mėsos ir daržovių masėje nesusidarė jokio skysčio, įpilkite truputį vandens, tada kai tą masę užpilsite ant ryžių, juos apsems skanus padažas ir jie nebus sausi.




Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai