Grikių blyneliai

Labai mėgstu grikius, bet ir košė kartais atsibosta :) Šį kartą išsikepiau grikinių blynelių.


Reikės:
200 g nevirtų grikių
1 didelis kiaušinis
keletas šaukštų krakmolo arba miltų
1 svogūnas
druskos
pipirų
aliejaus kepimui

Iš vakaro grikius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite iki ryto. Ryte jie jau būna išbrinkę. Jei pamiršote grikius užbrinkinti iš vakaro, ryte juos galite išvirti ir atvėsinkite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite iškepusius svogūnus į grikius, įmuškite kiaušinius, sudėkite krakmolą arba miltus, pagardinkite druska ir pipirais ir viską gerai išmaišykite. Grikiai turi apsivelti kiaušiniais su krakmolu ar miltais, būti lipnūs.
Šlapiomis rankomis formuokite blynelius ir apkepkite iš abiejų pusių aliejuje.
Tinka valgyti su bet kokiomis daržovėmis.

Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai