Vafliai

Šiemet per Užgavėnes paragavau labai skanių vaflių. Su šokoladu. Nuodėmingi ne kitaip :) 
Užsinorėjau ir aš turėti tokią vaflinę ir retkarčiais iš(si)kepti tų skaniųjų vaflių. Nebūtinai su šokoladu. Ir va po savaitės jau turiu šią vaflinę ir šiandien pusryčiams valgėm JUOS :) Be šokolado, su aviečių uogiene. Visiems, kas valgė, labai patiko. Kepsim dar ne kartą, juk vaflinę turim :)



Reikės:
3 kiaušinių
2 šaukštų rudojo cukraus (originaliame recepte buvo 4)
vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
100 g sviesto
150 ml pieno
2 šaukštų grietinės
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Baltymus atskirkite nuo trynių. Į trynius suberkite cukrų ir vanilinį cukrų arba vanilės esenciją ir gerai išplakite iki baltumo. Sviestą ištirpinkite ir pravėsusį maišant pilkite į trynių ir cukraus masę. Gerai išmaišykite. Tada įpilkite pieno, įdėkite grietinės ir dar kartą gerai išplakite. Miltus išsijokite kartu su druska ir kepimo milteliais ir supilkite į trynių masę. Tešla turi gautis kaip blynams, nebėganti nuo šaukšto. Baltymus išplakite iki standžių putų ir lėtai įmaišykite į tešlą. Daug nemaišykite, kad nedingtų oras, kuris yra baltymuose. Kepkite vaflinėje kol gražiai paruduos.

Skanaus :)

Šaltinis: Beatos virtuvė

Komentarai

Populiarūs įrašai