Žiedinių kopūstų pica

Šį receptą gavau iš kolegės. Labai gyrė, tai pagaliau prisiruošiau išbandyti.
Parašysiu atvirai :) man labiau patinka tradicinis "nuodėmingas" variantas su tešlos padu, bet ir šitas skanus. Vienintelis šitos picos minusas tai, kad padas man trupėjo. Gal kažką blogai padariau, bet sunku buvo picas išimti iš skardos. Traukiau su kepimo popieriumi, o paskui jau lėkštėje gražiai tą popierių ištraukinėjau. 
Iš šito kiekio gavosi trys nedidelės, apie 20 cm picos, bet labai sočios. Man gal šiek tiek per daug net buvo. Vyresnis sūnus sukirto visą ir sakė, kad labai skanu, mažius net neparagavo pareiškęs, kad jam neskanu :)


Reikės:
1 didelio žiedinio kopūsto
0,5 šaukštelio raudonėlio
0,5 šaukštelio baziliko
0,5 šaukštelio česnakų miltelių
1/4 šaukštelio maltos paprikos
0,5 šaukštelio druskos
1/4 puodelio parmezano sūrio
1 kiaušinio

Ant viršaus reikės:
marinara arba pomidorų padažo
tarkuotos mozarelos
saulėje džiovintų pomidorų
kelių spalvų paprikos
špinatų
raudonojo svogūno
saliamio arba kumpio

Žiedinį kopūstą susmulkinkite virtuviniu kombainu S formos peiliu. Tada 4 minutėms įdėkite į mikrobangę užstatę didžiausią galią. Per marlę nusunkite susidariųsį skystį. Į likusią masę įmuškite kiaušinį, sudėkite prieskonius ir parmezaną. Suminkykite tešlą. Iš jos ant kepimo popieriaus suformuokite picos padą ir kepkite 230 laipsnių orkaitėje 8-10 min. Išimkite. Ant viršaus tepkite padažą, pabarstykite tarkuota mozarela, išdėliokite saulėje džiovintus pomidorus, paprikas, špinatus, svogūnus, saliamį ar kumpį. Kepkite 230 laipsnių orkaitėje 8-10 min.


Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai