Bolivinių balandų salotos
Kolegė kažkada davė labai skanių salotų receptą. Dažnai jas gaminu, ypač vasarą, bet kažkaip ir dabar labai užsimaniau ir pasigaminau. Vasariškos salotos, bet tikrai tinka valgyti ir žiemą :)
4-5 asmenims reikės:
400 g bolivinės balandos sėklų arba kuskuso (aš naudoju bolivinę balandą, ji man atrodo sveikesnė, bet labai skanu ir su kuskusu)
1 skardinė konservuotų kukurūzų
1 skardinė konservuotų pupelių
10-15 vyšninių pomidoriukų
1 paprikos
50-60 g špinatų lapų
2-3 avokadų
Padažui reikės:
100 ml alyvuogių aliejaus arba aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų
1 citrinos sulčių
2-3 česnako skiltelių
čili pipirų miltelių arba saldžiosios paprikos miltelių jei valgo ir vaikai
druskos
pipirų
kumino (jei mėgstate) (aš nededu, nes man jis nepatinka)
Išvirkite bolivines balandas ir atvėsinkite. Į dubenį supilkite konservuotus kukurūzus ir pupeles, per pusę supjaustytus pomidoriukus, kubeliais supjaustytą papriką ir avokadą, nuplautus špinatų lapus. Pabaigoje sudėkite atvėsusias bolivines balandas. Pasigaminkite padažą. Tiesiog viską sumaišykite ir užpilkite ant salotų. Išmaišykite ir skanaukite.
Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą