Risotto su daržovėmis ir jūros gėrybėmis
Rudens derlius pats diktuoja receptus. Puikus patiekalas artėjančio savaitgalio pietums.
Reikės:
sviesto kepimui
1 didelio svogūno
6 skiltelių česnako
200 ml sauso baltojo vyno (nebūtinai)
300 g risotto ryžių (galima naudoti ir paprastus)
saujos laukinių ryžių (nebūtinai)
1 litro sultinio (tinka ir daržovių, ir mėsos, ir žuvies sultinys) (aš naudojau sultinį, kuriame virė aštuonkojis (turėjau šaldyto))
1 vidutinio dydžio sviestinio moliūgo (galima naudoti bet kokį moliūgą, bet su sviestiniu man skaniausia)
1 saldžiosios paprikos
15 cm ilgio poro gabaliuko
šalavijų lapelių (tinka tiek švieži, tiek džiovinti)
druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus daržovių kepimui
šaldytų jūros gėrybių
keleto lapelių petražolių
200 g tarkuoto kietojo sūrio (naudojau "Džiugą")
Pirmiausia paruoškite daržoves kepimui. Moliūgą nulupkite, supjaustykite kubeliais, papriką taip pat supjaustykite kubeliais, porą - žiedais. Supjaustytas daržoves sudėkite į karščiui atsparų indą, kartu dėkite per pusę perpjautas 3 skilteles česnako, šalavijų keletą lapelių, pabarstykite druska ir pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje svieste kol suminkštės. Sudėkite likusias 3 sutrintas česnakų skilteles, pamaišykite. Supilkite ryžius, išmaišykite ir pakepkite, kol jie pasidarys skaidrūs (~1 min.). Užpilkite baltojo vyno, pamaišykite ir leiskite paburbuliuoti, kol alkoholis išgaruos (keletą minučių). Tada po truputį (maždaug po samtį ar pusantro) pilkite sultinį. Sultinys turi po truputį gertis į ryžius. Nesupilkite sultinio iš karto viso. Kai ryžiai jau bus minkšti (maždaug po 20 minučių), atskiroje keptuvėje svieste apkepkite jūros gėrybes, pabarstytas druska, pipirais ir smulkintom petražolėm. Tada į ryžius dėkite kietąjį sūrį, porą šaukštų sviesto, keptas daržoves ir jūros gėrybes. Išmaišykite ir palikite pastovėti 5 minutes ir skanaukite. Patiekiant ant viršaus pabarstykite truputį kietojo sūrio, žalumynų.
Skanaus :)
Adaptuota pagal receptą iš knygos B. Nicholson "Beatos virtuvė" bei interneto platybėse rastus receptus
Komentarai
Rašyti komentarą