Morkų lapelių pesto

 Parsivežiau keletą ką tik išrautų morkų iš kaimo ir pasigaminau morkų lapelių pesto. Puikus užkandis prie daržovių lazdelių, donos ar tortilijos. Pabandykit.


Reikės:

100 g morkų lapelių (toks kiekis gaunasi iš maždaug 6 morkų lapelių)

100 g saulėgrąžų

1 arbatinio šaukštelio druskos

3-4 vidutinio dydžio česnako skiltelių

7 šaukštai nekvapnaus aliejaus (jei mėgstate riebesnį pesto, įpilkite aliejaus daugiau)

1 arbatinis šaukštelio medaus

1 laimo žievelės ir sulčių

pipirų


Naudokite tik morkų lapelius, be sumedėjusių stiebų. Nuplaukite. Visus ingredientus sudėkite į indą ir sublenderiuokite iki vientisos masės. Gaunasi toks tepamas pesto, kaip užtepėlė. Norint, kad būtų skystesnis, pilkite daugiau aliejaus arba virinto vandens. Laikykite šaldytuve.


Skanaus :)


Adaptuota pagal receptą iš Sarah Britton knygos "Sezoninė augalinė mityba"

Komentarai

Populiarūs įrašai