Galette su slyvomis

Galette yra prancūziškas traškus pyragas. Jau seniai galvojau jį išsikepti. Vakar su sūnum turguje pirkome slyvų, tai pagalvojau, kad pats laikas išbandyti šį desertą.


Tešlai reikės:
210 g miltų
žiuspnelio druskos
60 g cukraus (50 g tešlai ir 10 g viršui pabarstyti)
115 g šalto sviesto
1 kiaušinio

Įdarui reikės:
apie 550 g slyvų
pusės citrinos sulčių
100 g rudojo cukraus (70 g slyvoms ir 30 g pagrindui pabarstyti)
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
1 saujos migdolų (truputį palikite ir viršui pabarstyti)

Pirmiausia paruoškite tešlą. Į dubenį supilkite miltus, druską ir cukrų. Sviestą sutarkuokite burokine tarka ir suberkite į miltų mišinį. Viską trinkite tarp pirštų, kol pasidarys vientisi trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą. Padarykite apvalų gumuliuką ir pusvalandžiui ar ilgiau padėkite šaldytuve.
Kol tešla bręsta, pasiruoškite įdarą. Nuplaukite slyvas, išimkite kauliukus ir slyvas supjaustykite maždaug į 6 dalis skiltelėmis. Sudėkite į dubenėlį, užpilkite apie 70 g cukraus, išspauskite pusės citrinos sultis, pabarstykite vaniliniu cukrumi ir pamaišykite. Palikite  maždaug 20 minučių. Kitame dubenėlyje sumaišykite likusius 30 g cukraus, kukurūzų krakmolą ir riešutus.
Kai tešla subręsta, išimkite ją iš šaldytuvo ir  ant kepimo popieriaus iš kočiokite maždaug 30-35 cm skersmens apskritimą. Ant tešlos berkite kukurūzų krakmolo, cukraus ir riešutų mišinį. Palikite kraštuose maždaug 4-5 cm neapibarstytus. Ant viršaus gražiai dėkite slyvas. Susidariusio skysčio nepilkite, nes tešla nebus trapi. Ant slyvų pabarstykite cukraus ir jei liko, riešutų. Užlenkite laisvus tešlos kraštus į pyrago vidų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Jei matysite, kad slyvos pradėjo svilti, bet pyragas dar neiškepęs, uždenkite folija.
Skaniausias truputį pravėsęs. Galite patiekti su ledais.


Skanaus :)

Adaptuota pagal http://www.15min.lt/ji24

Komentarai

Populiarūs įrašai