Tailandietiški Wok makaronai
Vis girdėdavau pavadinimą "Wok makaronai", bet niekad nesu ragavusi. O norėjosi :) Taigi vieną dieną nusprendžiau, kad gal jau laikas jų pasigaminti :) Wok keptuvės, aišku, neturiu, bet manau gerai gavosi ir paprastoje.
4 asmenims reikės:
1 pakelio (250 g) Santa Maria Wok makaronų
~250-300 g mėgstamos mėsos (aš naudojau šernieną, bet tinka ir vištiena, ir kiauliena)
1 didelės morkos
1 didelės paprikos
1-2 svogūnų
4 česnako skiltelių
saujelės kepintų sezamų sėklų
1 pakelio Santa Maria Wok padažo
mėgstamų prieskonių
vandens
Pirmiausia apkepinkite smulkiai supjaustytą mėsą, tada dėkite daržoves: šiaudeliais pjaustytas morkas ir paprikas, pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Kai daržovės iškepa, sudėkite smulkintą česnaką (aš tarkuoju labai smulkia tarka) ir pakepinkite. Žiūrėkite, kad česnakas nepridegtų, nes jis duoda patiekalams kartumo. Tada į iškepusias daržoves pilkite Wok makaronus ir užpilkite stikline vandens. Makaronai labai greitai (maždaug per 3-4 minutes išverda). Jei matysite, kad vandens trūksta, pilkite dar. Tik nepadauginkite. Kai makaronai bus išvirę, supilkite sezamus, padažą ir prieskonius. Gerai išmaišykite ir skanaukite.
Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą