Trapūs sausainiai

Ruduo skaičiuoja paskutines savo savaites, tai gal ta proga sausainukų?


Reikės:
250 g margarino
3 trynių
1 pilno kiaušinio
1 šaukšto taukų (nebūtinai)
~2-3 šaukštų grietinės
1 stiklinės cukraus (jei mėgstate saldžiau, dėkite truputį daugiau)
4-5 stiklinių miltų (ir daugiau, žiūrėkite pagal tešlą)
0,5 šaukštelio sodos su actu arba 1 šaukštelio kepimo miltelių


Margariną ir taukus sutarkuokite į miltus, trinkite tarp pirštų kol taps vientisi trupiniai. Kiaušinius ir cukrų išplakite mikseriu iki baltumo ir supilkite į margarino bei miltų trupinius. Sudėkite grietinę, miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite tešlą. Jei ji labai limpa prie rankų, pridėkite dar truputį miltų. Tešla turi būti nelabai kieta, plastilino konsistencijos. Padėkite tešlą į šaldytuvą, kad subręstų. Geriausiai per naktį. Tada formuokite sausainius. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai parus.


Skanaus :)

Receptas gautas iš pažįstamos.

Komentarai

Populiarūs įrašai