Šernienos troškinys
Turėjau minkštą gabaliuką šernienos ir pavarčius Beatos "Mamų knygą" nusprendžiau pagaminti troškinį (kaip befstrogeną, tik iš šernienos). Dar truputį paimprovizavau ir gavosi nerealaus skonio patiekalas. Visiems labai patiko.
Reikės:
apie 500 g šernienos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 kupino šaukšto miltų
1 didelio svogūno
2 vidutinių arba 1 didelės morkos
gabaliuko cukinijos
gabaliuko moliūgo
1 stiklinės obuolių sulčių
0,5 stiklinės vandens
0,5 šaukštelio maltų kmynų
druskos
pipirų
1 šaukšto pomidorų padažo
keleto šaukštų grietinės (nebūtinai)
smulkintų žalumynų (naudojau krapus)
Mėsą supjaustykite nedideliais vieno kąsnio gabaliukais, pabarstykite
druska, pipirais, kmynais ir miltais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir
apskrudinkite mėsą. Svogūną supjaustykite nedideliais gabaliukais,
morkas - griežinėliais, cukiniją ir moliūgą juostelėmis ir sumeskite
viską į keptuvę, dar pakepkite kelias minutes. Užpilkite pomidorų padažu
ir išmaišykite. Viską sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite
vandens ir obuolių sulčių, pamaišykite, uždenkite dangčiu ir šaukite į
240 laipsnių orkaitę. Kiek reikės kepti, labai priklauso nuo mėsos. Aš
šernieną kepiau daugiau kaip pusantros valandos, bet veršieną tereiks
apie 40 min. Kai viskas išsitroškina, užpilkite grietinės ir smulkintų krapų.
Garnyrui (bulvių košei) reikės:
bulvių
pieno
sviesto
druskos
smulkintų krapų
Bulvių košei bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir
sugrūskite grūstuve (niekada bulvių košei sutrinti nenaudokite
blenderio, nes košė tampa visai kitos konsistencijos!!!). Pakaitinkite
pieną ir užpilkite sugrūstas bulves, įdėkite šaukštą sviesto, smulkintų
krapų ir gerai išmaišykite. Patiekite prie troškinio. Nors prie šio
patiekalo bulvių košė tikrai nėra būtina.
Salotoms reikės:
morkos
gabaliuko poro
majonezo
Morkas sutarkuokite burokine tarka, porus susmulkinkite mažais gabaliukais, užpilkite majonezu ir išmaišykite
Skanaus :)
Šaltinis: Beata Nicholson "Mamų knyga", 2014, 103 psl.
Komentarai
Rašyti komentarą