Šernienos troškinys

Turėjau minkštą gabaliuką šernienos ir pavarčius Beatos "Mamų knygą" nusprendžiau pagaminti troškinį (kaip befstrogeną, tik iš šernienos). Dar truputį paimprovizavau ir gavosi nerealaus skonio patiekalas. Visiems labai patiko.


Reikės:
apie 500 g šernienos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 kupino šaukšto miltų
1 didelio svogūno
2 vidutinių arba 1 didelės morkos
gabaliuko cukinijos
gabaliuko moliūgo
1 stiklinės obuolių sulčių
0,5 stiklinės vandens
0,5 šaukštelio maltų kmynų
druskos
pipirų
1 šaukšto pomidorų padažo
keleto šaukštų grietinės (nebūtinai)
smulkintų žalumynų (naudojau krapus)

Mėsą supjaustykite nedideliais vieno kąsnio gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, kmynais ir miltais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite mėsą. Svogūną supjaustykite nedideliais gabaliukais, morkas - griežinėliais, cukiniją ir moliūgą juostelėmis ir sumeskite viską į keptuvę, dar pakepkite kelias minutes. Užpilkite pomidorų padažu ir išmaišykite. Viską sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite vandens ir obuolių sulčių, pamaišykite, uždenkite dangčiu ir šaukite į 240 laipsnių orkaitę. Kiek reikės kepti, labai priklauso nuo mėsos. Aš šernieną kepiau daugiau kaip pusantros valandos, bet veršieną tereiks apie 40 min. Kai viskas išsitroškina, užpilkite grietinės ir smulkintų krapų.

Garnyrui (bulvių košei) reikės:
bulvių
pieno
sviesto
druskos
smulkintų krapų 


Bulvių košei bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir sugrūskite grūstuve (niekada bulvių košei sutrinti nenaudokite blenderio, nes košė tampa visai kitos konsistencijos!!!). Pakaitinkite pieną ir užpilkite sugrūstas bulves, įdėkite šaukštą sviesto, smulkintų krapų ir gerai išmaišykite. Patiekite prie troškinio. Nors prie šio patiekalo bulvių košė tikrai nėra būtina.

Salotoms reikės:
morkos
gabaliuko poro
majonezo

Morkas sutarkuokite burokine tarka, porus susmulkinkite mažais gabaliukais, užpilkite majonezu ir išmaišykite


Skanaus :)

Šaltinis: Beata Nicholson "Mamų knyga", 2014, 103 psl.

Komentarai

Populiarūs įrašai