Naminis kokosų pienas - paprasčiau nei paprasta!
Parduotuvėse vis nerasdavau kokosų pieno be papildomų priedų, tad nusprendžiau jo pasigaminti namuose. Labai gerai gavosi. Dabar dažnai gaminsiu.
Reikės:
2 stiklinių kokosų drožlių
4 stiklinių karšto [neverdančio] vandens (pyliau 80 laipsnių)
0,3 šaukštelio jūros druskos
2 stiklinių kokosų drožlių
4 stiklinių karšto [neverdančio] vandens (pyliau 80 laipsnių)
0,3 šaukštelio jūros druskos
Kokosų drožles užpilkite karštu vandeniu ir palikite kelioms valandoms.
Kai drožlės išbrinksta, įberkite druskos ir plakite blenderiu apie 10
minučių, kol kokosų drožlės taps tyrele. Tada nukoškite per tankią
marlę. Dar kartą paplakite minutę ir nukoškite. Vartokite iš karto arba
laikykite šaldytuve iki 5 parų. Stovėdamas jis atsisluoksniuoja, tad
prieš vartojimą suplakite.
Gaunasi apie 800 ml pieno.
Skanaus :)
Likusius kokosus išdžiovinau orkaitėj 100 laipsnių temperatūroj vis pamaišydama apie valandą. Paskui naudosiu pyragams ar sausainiams
Įkvėpimas: http://wellnessmama.com/ ir R. Ničajienės knyga "Gero maisto dienoraštis. Žiema"
Sveiki. Man per naktį šaldytuve viršutinis baltas sluoksnis taip sukietejo, kad gavosi kaip kokosų aliejus, ir aš galiu jį istirpinti tik kaitindama, todėl negaliu vartoti ištraukus iš šaldytuvo. Kas galėtų būti blogai?
AtsakytiPanaikintiTaip, jis šaldytuve atsisluoksniuoja kaip ir karvės pienas. Viršuje nusistovi riebalai. Aš tai tiesiog su šaukštu praskeliu tą riebalą viršuj ir uždarius gerai pakratau stiklainį ir jis susimaišo vėl.
Panaikinti