Naminis kokosų pienas - paprasčiau nei paprasta!

Parduotuvėse vis nerasdavau kokosų pieno be papildomų priedų, tad nusprendžiau jo pasigaminti namuose. Labai gerai gavosi. Dabar dažnai gaminsiu.


Reikės:
2 stiklinių kokosų drožlių
4 stiklinių karšto [neverdančio] vandens (pyliau 80 laipsnių)
0,3 šaukštelio jūros druskos
 
Kokosų drožles užpilkite karštu vandeniu ir palikite kelioms valandoms. Kai drožlės išbrinksta, įberkite druskos ir plakite blenderiu apie 10 minučių, kol kokosų drožlės taps tyrele. Tada nukoškite per tankią marlę. Dar kartą paplakite minutę ir nukoškite. Vartokite iš karto arba laikykite šaldytuve iki 5 parų. Stovėdamas jis atsisluoksniuoja, tad prieš vartojimą suplakite.
Gaunasi apie 800 ml pieno.
 
Skanaus :)

Likusius kokosus išdžiovinau orkaitėj 100 laipsnių temperatūroj vis pamaišydama apie valandą. Paskui naudosiu pyragams ar sausainiams

Įkvėpimas: http://wellnessmama.com/ ir R. Ničajienės knyga "Gero maisto dienoraštis. Žiema"

Komentarai

  1. Sveiki. Man per naktį šaldytuve viršutinis baltas sluoksnis taip sukietejo, kad gavosi kaip kokosų aliejus, ir aš galiu jį istirpinti tik kaitindama, todėl negaliu vartoti ištraukus iš šaldytuvo. Kas galėtų būti blogai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, jis šaldytuve atsisluoksniuoja kaip ir karvės pienas. Viršuje nusistovi riebalai. Aš tai tiesiog su šaukštu praskeliu tą riebalą viršuj ir uždarius gerai pakratau stiklainį ir jis susimaišo vėl.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai