Sveikuoliškas torčiukas

Šis desertas skanus, sotus, sveikas, be pridėtinio cukraus, bet tikrai pakankamai saldus nuo džiovintų vaisių. Pagaminamas labai greitai, neskaitant vaisių mirkymo. Tikrai verta išbandyti.


26 cm formai reikės:
Pagrindui:
1 stiklinės saulėgrąžų sėklų
1 stiklinės migdolų riešutų
1,5 stiklinės 2-3 valandas vandenyje mirkytų datulių be kauliukų
2 šaukštų kakavos
2-3 šaukštų kokosų aliejaus
žiubsnelio druskos

Viduriniam sluoksniui:
2-3 bananų
citrinos žievelės (tinka ir žaliosios citrinos, ir apelsino žievelė)

Viršutiniam sluoksniui:
1,5 stiklinės apie 1 valandą vandenyje mirkytų džiovintų abrikosų
1 stiklinės apie 1 valandą vandenyje mirkytų džiovintų obuolių (galima keisti spanguolėmis, razinomis ar kitais mėgstamais gaivesniais džiovintais vaisiais)

Maisto smulkintuvu su S formos peiliu pirmiausia susmulkinkite saulėgrąžas ir riešutus. Nereikia susmulkinti iki miltų, palikite gabaliukų. Atidėkite į šalį. Tada mirkytas datules, kakavą, kokosų aliejų ir druską taip pat supilkite į smulkintuvą su S formos peiliu ir sutrinkite iki vientisos masės. Datulių pastą sumaišykite su smulkintais riešutais ir saulėgrąžomis. Šią masę vienodu sluoksniu paskleiskite formoje. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis supjaustytus bananus. Ant jų užtarkuokite citrinos žievelę.
Viršutiniam sluoksniui džiovintus vaisius taip pat susmulkinkite maisto smulkintuve su S formos peiliu. Nesutrinkite iki vientisos masės, tegul lieka gabaliukų. Susmulkintus džiovintus vaisius uždėkite ant bananų sluoksnio. Viskas. Greita ir labai skanu. Valgyti galite iš karto.
Jei liks, laikykite šaldytuve 2-3 paras. 


Skanaus :)

Adaptuota pagal: Gražina Gum "Super desertai"

Komentarai

Populiarūs įrašai