Kiauliena kiniškai
Šiandien vakarienei saldžiarūgštė kiauliena kiniškai. Patiko visai šeimai, nes gavosi panašiai kaip kinų restorane, tik sveikiau :) Laiko daug neturėjau, tai gaminau su šaldytomis daržovėmis, tik dar papildomai pridėjau cukinijos.
6 didelėms porcijoms reikės:
900 g kiaulienos sprandinės
druskos
pipirų
šaukšto krakmolo (naudojau kukurūzų krakmolą)
ghee sviesto kepimui
didelės saujos anakardžių arba žemės riešutų
2 pakelių šaldytų kiniškų daržovių mišinio
250 g cukinijos
pilno grūdo ryžių garnyrui (aišku tinka ir paprasti ryžiai)
Padažui reikės:
4 šaukštų pomidorų padažo (naudojau Beatos "Tikras italas")
3 šaukštų ryžių acto
3 šaukštų sojos padažo
2 nubrauktų šaukštų stevijos (su eritritoliu) (galima pakeisti cukrumi arba medumi)
100 ml vandens
šaukšto kukurūzų krakmolo
Pirmiausia uždėkite virti ryžius, nes jie ilgai verda. Kol verda ryžiai, kiaulieną supjaustykite plonais gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais, užberkite šaukštą krakmolo ir išmaišykite. Apkepkite keptuvėje ant ghee sviesto kol mėsa iškeps (maždaug 10 min.). Iškepusią mėsą išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį. Į tą pačią keptuvę berkite riešutus ir cukinijas, apkepkite. Tada supilkite šaldytas daržoves ir leiskite pakepti. Bet neperkepkite. Daržovės turi būti kramtomos. Kol kepa daržovės, visus padažo ingredientus (išskyrus vandenį ir krakmolą) supilkite į nedidelį puodą ir pavirkite kelias minutes. Tada vandenyje ištirpinkite krakmolą, supilkite į padažą ir užvirkite. Mėsą sudėkite į daržoves, dar pakepkite keletą minučių ir užpylę padažu viską gerai išmaišykite.
Patiekite su ryžiais, pabarstykite sezamo sėklomis bei žalumynais.
Skanaus :)
Receptas iš galvos, tik padažą googlinau ir padariau iš turimų ingredientų :)
Komentarai
Rašyti komentarą