Varškinis tinginys su uogomis
Naujus metus pradedam su varškiniu tinginiu :)
Čia galite rasti apelsininio varškinio tinginio receptą
500 g varškės (naudojau 9% paprastą varškę)
200 g kambario temperatūros sviesto
1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių (2-3 šaukštų)
100 g tirpinto balto šokolado (bet nebūtina, saldumo tikrai pakanka iš sausainių)
450 g (2,5 pakelio) sulaužytų Selga sausainių (naudojau šokoladinius ir kondensuoto pieno skonio)
2-3 saujos šaldytų mėgstamų uogų (juodųjų serbentų, aviečių, šilauogių) (netinka uogos, kurios atšilę ištęžta). Manau tinka ir nešaldytos uogos, bet man atrodo, jos maišant ir formuojant tikrai susitrins.
Varškę ištrinkite su kambario temperatūros sviestu iki vientisos masės, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite sultis, supilkite ištirpintą baltą šokoladą ir išmaišykite. Sausainius sulaužykite ir supilkite į varškės masę. Išmaišykite. Kai sausainiai tolygiai pasiskirstys, supilkite uogas ir taip pat paskirstykite tolygiai per visą masę.
Indą, kuriame formuosite tinginį, išklokite maistine plėvele ir sudėkite paruoštą masę. Dėkite po truputį ir vis suspauskite, kad neliktų didelių tarpų. Palaikykite šaldytuve per naktį ir skanaukite.
Skanaus :)
Receptas adaptuotas iš keleto receptų, rastų internete.
Komentarai
Rašyti komentarą