2020 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Apelsininis varškės tinginys


Atvelykio proga apelsininis varškės tinginys. Vietoj apelsinų galima naudoti mėgstamas uogas ar vaisius. Tinka viskas.


Reikės:
200 g kambario temperatūros sviesto
500 g varškės
2 kupini šaukštai beržų cukraus ksilitolio (galima pakeisti ir cukraus pudra)
1 vidutinio dydžio apelsinas
2 (360 g) pakeliai sausainių (naudojau Selga)

Varškę ištrinkite su kambario temperatūros sviestu iki vientisos masės. Suberkite ksilitolį. Varškės nepersaldinkite, nes pagrindinis saldumas šiame deserte turi būti iš sausainių. Apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis ir jas supjaustykite gabaliukais. Jei pjaustant atsiranda sulčių, supilkite ir jas. Tada suberkite sulaužytus sausainius ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite į formą ir palikite šaldytuve per naktį, o tada jau skanaukite.


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą