2015 m. kovo 24 d., antradienis

Keptos duonos mišrainė

Vieną dieną labai užsinorėjau keptos duonos mišrainės. Kadangi viriau pupeles, ją pasigaminti buvo tikrai nesunku.

  
Reikės:
keptos duonos
pupelių
fermentinio sūrio
česnako
rūgštaus obuolio
majonezo
aliejaus kepimui
druskos duonai pabarstyti

Keptos duonos, virtų pupelių ir fermentinio sūrio imkite vienodomis dalimis, obuolių - per pusę mažiau (jei pasirodys, kad per mažai, pridėkite dar). Pupeles iš vakaro užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį. Ryte praplaukite ir išvirkite. Atvėsinkite. Duoną pakepinkite aliejuje, pabarstykite druska ir gerai ištrinkite česnaku. Palikite atvėsti. Fermentinį sūrį supjaustykite kubeliais. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius, taip pat supjaustykite kubeliais. Atvėsintą keptą duoną taip pat supjaustykite kubeliais. Viską suberkite į dubenį, įdėkite majonezo, išmaišykite ir viskas, patiekalas paruoštas.


Skanaus :)

2 komentarai:

  1. Pabandykite į šią mišrainę įdėti rūkytos skumbrės... Dar kitoks skonis gausis :)

    AtsakytiPanaikinti