2015 m. kovo 27 d., penktadienis

Trijų šokoladų tortas

Jau senokai žvalgiausi į šio torto receptą, bet vis nerasdavau progos jo pagaminti. Taip taip, pagaminti, nes kepti jo nereikės :)  Visi, kas valgė, sakė, kad labai skanus. Man gal kiek saldokas, bet taip pat labai patiko.

Manau geras variantas artėjančioms Velykoms ;)


Pagrindui reikės:
200 g šokoladinių sausainių “Selga” (galima ir kitų mėgstamų)
100 g tirpinto sviesto

Juodojo šokolado putėsiams reikės:
200 g juodo šokolado
50 g sviesto
200 g plakamos grietinėlės (35% riebumo)
50 g kreminio šviesaus likerio (nebūtinai)
8 g želatinos

Pieniško šokolado putėsiams reikės:
200 g pieniško šokolado
50 g sviesto
200 g plakamos grietinėlės (35% riebumo)
50 g kreminio šviesaus likerio (nebūtinai)
8 g želatinos

Baltojo šokolado putėsiams reikės:
200 g balto šokolado
50 g sviesto
200 g plakamos grietinėlės (35% riebumo)
50 g kreminio šviesaus likerio (nebūtinai)
8 g želatinos

50 ml grietinėlės želatinai išbrinkinti
juodojo šokolado drožlių papuošimui
Pirmiausia paruoškite torto pagrindą. Sausainius susmulkinkite iki trupinių (aš smulkinau su kočėlu, bet jei turite smulkintuvą, tai darbuokitės juo, bus greičiau). Ištirpinkite sviestą ir supilkite į trupinius. Gerai išmaišykite. Į 22 cm skersmens tortinę įtieskite kepimo popieriaus ir suberkite sausainių trupinius su sviestu. Gerai suspauskite delnais ir padėkite vėsiai.
Tada ruoškite šokoladinius putėsius. Pirmiausia visą želatiną (24 g) užpilkite 50 ml šaltos grietinėlės ir palikite išbrinkti. Visą grietinėlę (600 ml) išplakite iki standumo ir padėkite į šaldytuvą.
Pasiruoškite juodojo šokolado putėsius. Juodąjį šokoladą sulaužykite, kartu su sviestu dėkite į puodą ir maišydami ištirpinkite ant silpnos ugnies. Užgesinkite ugnį ir į ištirpintą šokoladą sudėkite trečdalį išbrinkusios želatinos ir greitai išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps. Supilkite ir išmaišykite likerį (aš nedėjau, nes tortą valgė ir mažas vaikas). Tada sudėkite trečdalį plaktos grietinėlės ir palengva išmaišykite. Paruoštus putėsius pilkite ant paruošto sausaininio pagrindo ir dėkite į šaldytuvą kol sluoksnis visiškai sustings.
Taip pat paruoškite ir pieniško bei baltojo šokolado putėsius. Kiekvieną jų pilkite ant jau sustingusio sluoksnio prieš tai jį subraižę šakute, kad sluoksniai geriau sukibtų.
Sluoksniai stingsta gana greitai, tad kol pasiruošite kitą sluoksnį, pirmasis jau turėtų būti sustingęs.
Kai tortas visiškai sustingsta, išimkite jį iš formos, dėkite į tortinę, papuoškite šokolado drožlėmis ir ragaukite.

Patarimas: Susisukusias šokolado drožles galite padaryti su bulvių skustuku "skusdami" kambario temperatūros šokoladą.


Skanaus :)

Šaltinis: Saulėta virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą