2015 m. kovo 9 d., pirmadienis

Puručiai, minkštučiai kukurūzų miltų keksiukai su juodaisiais serbentais

Jau kelias dienas vaikščiojau su ta mintim, kad noriu kažko saldaus, bet ne šiaip saldaus (pvz., šokolado, saldainio), o būtinai iš miltų :) Žodžiu reikėjo kalorijų :) Tačiau, kad tų kalorijų nebūtų milijonai, nutariau keksiukus kepti ne su kvietiniais, o su kukurūzų miltais. Gavosi labai purūs ir minkšti keksiukai, kurie patiko visai šeimai :)


Reikės:
2 kiaušinių
100-120 g rudojo cukraus (kiekį reguliuokite pagal tai, kokio saldumo mėgstate. Aš dėjau 100 g)
120 g aliejaus (arba tirpinto sviesto)
170 g natūralaus jogurto
160 g kukurūzų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
poros saujų juodųjų serbentų (dėjau šaldytus) (tinka bet kokios uogos)

Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite aliejų, jogurtą, išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kiaušinių plakinį. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Gali reikti pakoreguoti miltų kiekį, kadangi skirtingų gamintojų miltai skiriasi. Sudėkite uogas, išmaišykite ir pilkite į keksiukų formeles (nuo viršaus palikite apie 1 cm laisvos vietos). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Ar iškepė patikrinkite mediniu iešmeliu. Jei ištraukus iešmelis nelimpa, vadinasi iškepė.


Skanaus :)

5 komentarai:

  1. Kaip manote, ar pavyktų su ryžių miltais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Niekad nebandžiau, bet žinau, kad tikrai yra desertų su ryžių miltais. Manau pabandyti verta.

      Panaikinti
  2. Puikus receptas! Akyse keksiukai dingsta :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikus receptas! Akyse keksiukai dingsta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikus receptas! Akyse keksiukai dingsta :)

    AtsakytiPanaikinti