2020 m. balandžio 26 d., sekmadienis

Lašišos pyragas

Sotus ir gražus lašišos pyragas savaitgalio pietums.



26 cm formai reikės:
1 vidutinio dydžio poro
2 saliero stiebų
1 nedidelio svogūno
4 skiltelių česnako
2 šaukštų Ghee sviesto kepimui
3 kiaušinių
2 kupinų šaukštų natūralaus jogurto
200 g fetos
2 šaukštų kaparėlių
Įvairių žalumynų (naudojau krapus, bazilikus, petražoles)
druskos, pipirų
800 g lašišos file
500 g (6 lapų) šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos

Porą, salierą ir svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, česnaką sutarkuokite arba labai smulkiai susmulkinkite peiliu ir viską pakepinkite svieste kol suminkštės. Kiaušinius įmuškite į dubenį, paplakite šakute. Į išplaktus kiaušinius įdėkite jogurto, patrupinkite fetos ir gerai išmaišykite. Suberkite nusunktus kaparėlius, susmulkintus žalumynus. Lašišos file supjaustykite apie 2 cm dydžio gabaliukais ir sumaišykite su kiaušinių mase, taip pat sudėkite ir keptas daržoves, gerai išmaišykite.
Pasiruoškite atsegamą pyrago formą, įtieskite į ją kepimo popieriaus. Šaldytą tešlą atitirpinkite, patampykite rankomis ir išklokite formą kraštuose palikdami tešlos, kad galima būtų uždengti ir pyrago viršų. Visą paruoštą masė supilkite ant tešlos ir uždenkite kraštuose palikta tešla. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
Patiekite su mėgstamomis šviežiomis daržovėmis ar salotomis.

Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą