Sveikuoliškas varškės tortas be gliuteno

Vakar buvo vyro gimtadienis, tai jam pagaminau sveikuolišką žalios spalvos varškės tortą. Paprastas, nereikia nieko kepti, gražus. Pagaminamas per pusvalandį neskaitant datulių mirkymo :)



16 cm formai reikės:
Pagrindui:
1 stiklinės vandenyje mirkytų datulių
0,5 stiklinės migdolų
0,5 stiklinės saulėgrąžų
2 šaukštų kokosų aliejaus 
žiubsnelio druskos

Viršutiniam sluoksniui:
350 g varškės
1 žaliosios citrinos žievelės ir sulčių ir keleto griežinėlių papuošimui
3 šaukštų klevų sirupo (arba pagal skonį), bet nepadauginkit, varškės sluoksnis turi būti nesaldus, nes pagrindas saldokas
poros saujų špinatų žaliai spalvai (arba tinka špinatų miltai)
4 kupinų šaukštų kokosų aliejaus
žiubsnelio druskos

Pirmiausia užmerkite datules šaltame vandenyje. Pamirkykite porą valandų. Jei datulės labai šviežios ir minkštos, mirkyti nereikia. Maisto smulkintuvu su S formos peiliu susmulkinkite saulėgrąžas ir migdolus. Nereikia sumalti iki vientisos masės, tegul lieka gabaliukų. Tada sudėkite nusunktas datules,  ištirpintą kokosų aliejų, žiubsnelį druskos ir sumalkite. Gauta mase išklokite 16 cm torto formą nuimamais kraštais.
Gaminkite viršutinį sluoksnį. Pirmiausia nuplaukite špinatus ir dėkite į smulkintuvą, užpilkite žaliųjų citrinų sultis ir suberkite žieveles. Sutrinkite iki tyrelės, kol nelieka lapelių gabaliukų. Tada sudėkite varškę, supilkite klevų sirupą, tirpintą kokosų aliejų ir įberkite druskos. Viską sutrinkite iki vientisos masės ir uždėkite ant pirmojo torto sluoksnio.

Tortą palikite sustingti šaldytuve porai valandų arba per naktį. Suvalgykite per 2 paras, laikykite šaldytuve.


Skanaus :)



Komentarai

Populiarūs įrašai