Šokoladinis cukinijų pyragas su šokolado gabaliukais ir juodųjų serbentų uogiene

Šį pyragą kepėme savaitgalį, visi norėjo kažko saldaus :) Cukinijos šiame pyrage duoda drėgnumą, uogienė saldumą ir kartu rūgštumą. Labai tiko šviežios braškės kartu. Paruošimas greitas, nereikia jokių mikserių, tik reikės palaukti, kol visiškai atvės (~ valandą) ir eiti kaisti kavos :)



26x11x7,5 cm formai reikės:
300 g cukinijos (jei jauna, tai tarkuokite su odele)
90 g rudojo cukraus
115 ml aliejaus (naudojau rapsų)
2 kiaušinių
150 g speltos miltų
40 g kakavos miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukštelio kardamono
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g juodojo šokolado
5 šaukštai juodųjų serbentų uogienės (tinka bet kokia rūgštesnė uogienė)

Cukiniją sutarkuokite burokine tarka. Jei cukinija jauna, tarkuokite su odele, jei ne, odelę nulupkite. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, supilkite aliejų ir šluotele išmaišykite. Miltus, kakavą, druską, kardamoną ir kepimo miltelius išsijokite ir supilkite į cukinijų masę. Šokoladą supjaustykite maždaug 1 cm gabaliukais ir suberkite į tešlą. Į formą įtieskite kepimo popieriaus, supilkite pusę tešlos. Į vidurį sudėkite juodųjų serbentų uogienę, tik nepaskirstykite jos per visą tešlos paviršių, užteks viena linija per vidurį sudėti, ant viršaus supilkite likusią tešlą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Ištraukus iš orkaitės palikite vėsti formoje apie 10 min., o paskui galutinai atvėsinkite jau be formos (pyragas puikiai išsitraukia laikant už kepimo popieriaus kraštų). Pjaustykite pilnai atvėsusį.
Puoškite milteliniu cukrumi ir gaiviomis uogomis.


Skanaus :)


Komentarai

Populiarūs įrašai