Labai skanus sūrio tortas (Cheesecake)

Savaitgalį buvo Mamytės gimtadienis, ta proga gaminau draugės labai rekomenduotą sūrio tortą. Tikrai pateisino lūkesčius. Labai saldus, gan riebus, bet toks nerealiai skanus sakyčiau :) Rekomenduoju ;)

  
Reikės:
Pagrindui:
225 g sausainių (naudojau Selgos klasikinius ir su kondensuotu pienu)
100-150 g tirpinto sviesto (aš sunaudojau 150, kad tikrai suliptų viskas)
100 g riešutų (naudojau graikinius)
Įdarui:
500 g maskarponės
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
1 šaukštas medaus
250 g plakamosios grietinėlės (36%)
3 šaukštai želatinos

Pirmiausia želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite brinkti. Riešutus pakepinkite keptuvėje ir gan stambiai susmulkinkite. Sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki smulkių trupinių. Nors juos susmulkinti galima ir su kočėlu. Aš sausainius sudėjau į 3 maišelius ir kočiojau su kočėlu. Labai greitai susismulkino. Sausainių trupinius sumaišykite su riešutais, užpilkite tirpintu sviestu, išmaišykite ir iš jų suformuokite torto pagrindą su neaukštais krašteliais šonuose (naudojau 24 cm tortinę, į vidų tiesiau kepimo popierių). Dėkite į šaldytuvą kol pasiruošite įdarą.
Išplakite grietinėlę iki standžių putų. Maskarponę išmaišykite su kondensuotu pienu ir medumi (jei medus kietas, pakaitinkite garų vonelėje, jei minkštas, išsimaišys ir nekaitintas), įmaišykite plaktą grietinėlę ir supilkite išbrinkintą ir po to ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant sausainių pagrindo, ant viršaus užbarstykite cinamono ir dėkite į šaldytuvą 3 valandoms arba per naktį. Ir galite skanauti.


P.S. jei norite ne tokio riebaus torto, maskarponę galite pakeisti rikota.
P.P.S. mano valgytojai nusprendė, kad vietoj cinamono ant viršaus galima užtarkuoti šokolado. Irgi turėtų būti skanu.


Skanaus :)

Šaltinis: Saulėta virtuvė

Komentarai

Populiarūs įrašai