Braškinis torčiukas

Martynui traukė dantį :) Klibėjo, bet šalia išlindo naujas nuolatinis, tad reikėjo, kad pieninis netrukdytų jam augti. Po gydytojos pažadėjau, kad iškepsiu jam pyragą kokį tik panorės. Užsisakė braškinį. Teko eksperimentuoti. Pagrindą panaudojau iš šio sūrio torto, o įdaro idėją pasiskolinau iš šio torto. Gavosi labai skanus ir gaivus braškinis skanėstas.
 
Reikės:
Pagrindui: 
180 g sausainių (naudojau Selgos šokoladinius)
100tirpinto sviesto
100 g riešutų (naudojau graikinius)
Įdarui:
700 g natūralaus jogurto
4 šaukštai rudojo cukraus (arba pagal skonį)
1 citrinos žievelės
0,5 citrinos sulčių
8 arbatiniai šaukšteliai želatinos
Papuošimui:
250 g šviežių braškių

Pirmiausia želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite brinkti. Riešutus pakepinkite keptuvėje ir gan stambiai susmulkinkite. Sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki smulkių trupinių. Nors juos susmulkinti galima ir su kočėlu. Aš sausainius sudėjau į 3 maišelius ir kočiojau su kočėlu. Labai greitai susismulkino. Sausainių trupinius sumaišykite su riešutais, užpilkite tirpintu sviestu, išmaišykite ir iš jų suformuokite torto pagrindą su neaukštais krašteliais šonuose (naudojau 20 cm tortinę, į vidų tiesiau kepimo popierių). Dėkite į šaldytuvą kol pasiruošite įdarą.
Išmaišykite jogurtą iki vientisos masės, suberkite cukrų, įtarkuokite citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis. Maišykite kol ištirps cukrus. Jei paragavus trūksta saldumo, įberkite dar cukraus. Supilkite išbrinkintą ir po to ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant sausainių pagrindo. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms arba per naktį. Viršų papuoškite per pusę perpjautomis braškėmis ir skanaukite.


 Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai