Puručiai, minkštučiai kukurūzų miltų keksiukai su juodaisiais serbentais
Jau kelias dienas vaikščiojau su ta mintim, kad noriu kažko saldaus, bet ne šiaip saldaus (pvz., šokolado, saldainio), o būtinai iš miltų :) Žodžiu reikėjo kalorijų :) Tačiau, kad tų kalorijų nebūtų milijonai, nutariau keksiukus kepti ne su kvietiniais, o su kukurūzų miltais. Gavosi labai purūs ir minkšti keksiukai, kurie patiko visai šeimai :)
Reikės:
2 kiaušinių
100-120 g rudojo cukraus (kiekį reguliuokite pagal tai, kokio saldumo mėgstate. Aš dėjau 100 g)
120 g aliejaus (arba tirpinto sviesto)
170 g natūralaus jogurto
160 g kukurūzų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
poros saujų juodųjų serbentų (dėjau šaldytus) (tinka bet kokios uogos)
Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite aliejų, jogurtą, išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kiaušinių plakinį. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Gali reikti pakoreguoti miltų kiekį, kadangi skirtingų gamintojų miltai skiriasi. Sudėkite uogas, išmaišykite ir pilkite į keksiukų formeles (nuo viršaus palikite apie 1 cm laisvos vietos). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Ar iškepė patikrinkite mediniu iešmeliu. Jei ištraukus iešmelis nelimpa, vadinasi iškepė.
Skanaus :)
Kaip manote, ar pavyktų su ryžių miltais?
AtsakytiPanaikintiNiekad nebandžiau, bet žinau, kad tikrai yra desertų su ryžių miltais. Manau pabandyti verta.
PanaikintiPuikus receptas! Akyse keksiukai dingsta :)
AtsakytiPanaikintiKodėl tris kartus ta pati komentarą parašėte?
PanaikintiPuikus receptas! Akyse keksiukai dingsta :)
AtsakytiPanaikintiPuikus receptas! Akyse keksiukai dingsta :)
AtsakytiPanaikinti