Jogurtinis tortas su braškėmis
Man braškių sezonas labai greitai prabėga. Nespėju atsivalgyti :( O tiek receptų su braškėmis žinau... Praeitą savaitgalį gaminau jogurtinį tortą su braškėmis. Gaivumaaaa :) Skanu buvo.
Reikės braškių arba kitų mėgstamų uogų.
Pirmiausia išsikepkite biskvitą.
Reikės:
100 g margarino arba sviesto
3 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės miltų (arba šiek tiek daugiau, priklausomai nuo kiaušinių dydžio)
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Sviestą ištirpinkite, kiaušinius su cukrumi išplakite, dėkite miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite (tešla turi būti tirštos giretinės konsistencijos). Kepkite apie 45-55 min. 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsinkite.
Kremui reikės:
1 litro natūralaus jogurto
~40 g (6-8 šaukštelių) želatinos
cukraus pudros pagal skonį
citrinos sulčių pagal skonį
Pirmiausia išbrinkinkite želatiną - užpilkite ją šlakeliu vandens ir palikite 40 min. Jogurtą gerai išmaišykite, sudėkite cukraus pudrą ir supilkite citrinos sultis. Jei ko nors trūksta, pridėkite dar. Kai želatina išbrinksta, pakaitinkite ją ant mažos ugnies nuolat maišydami, kol ištirps. NELEISKITE UŽVIRTI. Nuolat maišant viską supilkite į paruoštą jogurtą.
Biskvito sulaistymui reikės:
puodelio stiprios arbatos
poros šaukštų konjako arba brendžio
Biskvitą sulaistykite arbata su brendžiu. Dėliokite pusiau perpjautas braškes. Uždėkite formos kraštus ir užpilkite jogurtu su želatina. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms. Kai sustingsta, išimkite iš formos ir papuoškite braškėmis.
Skanaus :)
Pastaba: aš biskvitą kepiau 24 cm skersmens formoje. Kitą kartą jį pjaučiau į dvi dalis. Atitinkamai reikėtų pasiruošti dar pusę litro jogurto. Dabar gi biskvitinis pagrindas buvo kiek storokas. Na, bet skonio tai nekeičia :)
Pirmiausia išsikepkite biskvitą.
Reikės:
100 g margarino arba sviesto
3 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės miltų (arba šiek tiek daugiau, priklausomai nuo kiaušinių dydžio)
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Sviestą ištirpinkite, kiaušinius su cukrumi išplakite, dėkite miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite (tešla turi būti tirštos giretinės konsistencijos). Kepkite apie 45-55 min. 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsinkite.
Kremui reikės:
1 litro natūralaus jogurto
~40 g (6-8 šaukštelių) želatinos
cukraus pudros pagal skonį
citrinos sulčių pagal skonį
Pirmiausia išbrinkinkite želatiną - užpilkite ją šlakeliu vandens ir palikite 40 min. Jogurtą gerai išmaišykite, sudėkite cukraus pudrą ir supilkite citrinos sultis. Jei ko nors trūksta, pridėkite dar. Kai želatina išbrinksta, pakaitinkite ją ant mažos ugnies nuolat maišydami, kol ištirps. NELEISKITE UŽVIRTI. Nuolat maišant viską supilkite į paruoštą jogurtą.
Biskvito sulaistymui reikės:
puodelio stiprios arbatos
poros šaukštų konjako arba brendžio
Biskvitą sulaistykite arbata su brendžiu. Dėliokite pusiau perpjautas braškes. Uždėkite formos kraštus ir užpilkite jogurtu su želatina. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms. Kai sustingsta, išimkite iš formos ir papuoškite braškėmis.
Skanaus :)
Pastaba: aš biskvitą kepiau 24 cm skersmens formoje. Kitą kartą jį pjaučiau į dvi dalis. Atitinkamai reikėtų pasiruošti dar pusę litro jogurto. Dabar gi biskvitinis pagrindas buvo kiek storokas. Na, bet skonio tai nekeičia :)
O kam reikia apslakstyti biskvita?
AtsakytiPanaikintiKad būtų nesausas. Sulaistytas jis tampa drėgnesnis, įgauna aromatą nuo sulaistymo skysčio. Pabandykit, tikrai pajusit skirtumą ;)
Panaikinti