2012 m. birželio 19 d., antradienis

Vanilinė panna cotta su braškėmis (du receptai)

Gaila, kad braškių sezonas toks trumpas... niekada nespėju jų atsivalgyti.
Šiemet gimtadieniui norėjau pagaminti ką nors neįprasto, neišbandyto, naujo. Netikėtai žurnale "Mano namai" radau itališko deserto Panna cotta receptą ir pamaniau, kad šis desertas bus ideali gimtadienio kulminacija :)



10 porcijų reikės:
1 l riebios grietinėlės
1 citrinos žievelės
150 g cukraus (man truputį buvo per saldu, kitą kartą dėsiu mažiau)
1 pakelio vanilinio cukraus
40 g želatinos
10 braškių
10 mėtų lapelių

Pirmiausia paruoškite želatiną - užpilkite ją vandeniu, tegul brinksta. Tada į puodą supilkite grietinėlę, cukrų, vanilinį sukrų ir įmeskite citrinos žievelę. Užkaiskite puodą ant nedidelės ugnies ir nuolat maišant kaitinkite. Neužvirinkite. Ištirpinkite želatiną ir lėtai supilkite į grietinėlę. Neleiskite užvirti. Tada nukelkite nuo ugnies ir dar pamaišykite, kol želatina visiškai ištirps. Išimkite citrinos žievelę. Atvėsinkite ir supilkite į indus. Padėkite šaltai 2-3 valandoms, kad sustingtų. Patiekite su braškėmis ir mėtų lapeliais.

Skanaus :)


Šaltinis: Žurnalas "Mano namai"

Kadangi ši Panna cotta man pasirodė rieboka, ėmiau ieškoti kitokio recepto ir radau :) Šį kartą Panna cotta gavosi ideali.

10 porcijų reikės:
500 ml riebios grietinėlės
500 ml pieno
apie 100 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
40 g želatinos
10 braškių
10 mėtos lapelių

Paruošimas toks pat kaip aukščiau esančio recepto.

Skanaus :)

Šaltinis: BBC


Atsivalgykite braškių, jos gi tuoj baigsis ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą