Įdaryti batatai

 Saldi bulvė ir sūrus įdaras. Keistai skanus derinys. Pabandykit ;)


Reikės:
4 didelių batatų
500 g fetos tipo sūrio (naudojau "Fitaki")
8 vnt saulėje džiovintų pomidorų (iš aliejaus)
1 kiaušinio
krapų
svogūnų laiškų
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Batatus perpjaukite išilgai per pusę, puseles sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais ir subadykite šakute. 


Batatus kepkite 220 laipsnių orkaitėje ~30 min. (Jei batatai maži, kepkite trumpiau, bet geriau naudoti didesnius batatus).
Kol batatai kepa, pasiruoškite įdarą. Fetos sūrį ištrinkite su kiaušiniu ir smulkintais žalumynais, sudėkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, gerai išmaišykite. Kai batatai iškepa, išskobkite jų vidų, bet palikite apie 1 cm minkštimo. Išskobtą minkštimą įmaišykite į paruoštą įdarą. 


Dėkite įdarą į batatų vidų ir vėl šaukite į 180 laipsnių orkaitę 15 min.



Skanaus :)

Adaptuota pagal keletą receptų, rastų interneto platybėse

Komentarai

Populiarūs įrašai