Risotto su sviestiniu moliūgu ir midijomis
Šaldytuvo turinio naikinimo akcija vykdoma toliau :)
Reikės:
sviesto kepimui
1 didelio svogūno
6 skiltelių česnako
200 ml sauso baltojo vyno (nebūtinai)
300 g risotto ryžių (galima naudoti ir paprastus, bet su risotto ryžiais būna kitokia konsistencija)
1 litro sultinio (tinka ir daržovių, ir mėsos, ir žuvies sultinys)
1 vidutinio dydžio sviestinio moliūgo (galima naudoti bet kokį moliūgą, bet su sviestiniu man skaniausia)
šalavijų lapelių (tinka tiek švieži, tiek džiovinti)
druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus daržovių kepimui
šaldytų jūros gėrybių (naudojau midijas)
keleto lapelių petražolių
200 g tarkuoto fermentinio arba kietojo sūrio (naudojau paprastą fermentinį)
Pirmiausia oliūgą nulupkite, supjaustykite kubeliais, sudėkite į karščiui atsparų indą, kartu dėkite per pusę perpjautas 3 skilteles česnako, šalavijų keletą lapelių, pabarstykite druska ir pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje svieste kol suminkštės. Sudėkite likusias 3 sutrintas česnakų skilteles, pamaišykite. Supilkite ryžius, išmaišykite ir pakepkite, kol jie pasidarys skaidrūs (~1 min.). Užpilkite baltojo vyno, pamaišykite ir leiskite paburbuliuoti, kol alkoholis išgaruos (keletą minučių). Tada po truputį (maždaug po samtį ar pusantro) pilkite sultinį. Sultinys turi po truputį gertis į ryžius. Nesupilkite sultinio iš karto viso. Kai ryžiai jau bus minkšti (maždaug po 20 minučių), atskiroje keptuvėje svieste apkepkite jūros gėrybes, pabarstytas druska, pipirais ir smulkintom petražolėm. Galite įspausti skiltelę česnako. Tada į ryžius dėkite fermentinį sūrį, porą šaukštų sviesto, keptus moliūgus ir jūros gėrybes. Išmaišykite ir palikite pastovėti 5 minutes ir skanaukite. Patiekiant ant viršaus pabarstykite truputį sūrio, žalumynų.
Kadangi pusė mūsų šeimos nevalgo jūros gėrybių, tai jas šį kartą patiekiau atskirai ir neįmaišiau į bendrą patiekalą.
Skanaus :)
Adaptuota pagal Beatos Nicholson knygą "Beatos virtuvė" ir internete rastus risotto receptus
Komentarai
Rašyti komentarą