Varške įdaryti baklažanai

Kadangi šaldytuve turėjau keletą baklažanų, tai sugalvojau įdaryti juos varške. Patiko visiems- ir mažiems, ir dideliems. 

Receptas parašytas iš trijų baklažanų, bet turėkit omeny, kad alkanas vyras suvalgys dvi puseles.



6 puselėms reikės:

3 baklažanų

1 didelio svogūno

500g varškės

3 skiltelių česnako

1 kiaušinio

200 g fermentinio sūrio

Aliejaus pašlakstymui

Ghee sviesto kepimui

Druskos, pipirų, mėgstamų žolelių


Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite vidų, bet palikite apie 1 cm minkštimo. Išskobtą minkštimą ir svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pabarstę druska ir pipirais apkepkite svieste, po poros minučių kepimo, į keptuvę įpilkite pusę stiklinės vandens ir kelias minutes patroškinkite. Kai svogūnai ir baklažanai suminkštėja, įspauskite į keptuvę česnaką ir dar minutę maišant pakepkite. Atskirame inde sumaišykite varškę su kiaušiniu, pagardinkite druska ir pipirais. Į varškės masę dėkite pravėsusius keptus baklažanus ir svogūnus su česnakais, taip pat porą saujų tarkuoto fermentinio sūrio. Išmaišykite. Kepimo inde išdėliokite baklažanų puseles, pabarstykie druska ir pipirais bei pašlakstykite aliejumi. Į puselių vidų dėkite paruoštą įdarą. Ant viršaus užberkite likusį fermentinį sūrį.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje, nustatę programą su vėjeliu, 30 minučių.



Prieš patiekiant apibarstykite žolelėmis. Valgykite su įvairiomis šviežiomis daržovėmis.


Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai