Bulviniai blynai su varškės - grietinės padažu

Bulvinius blynus moka kepti turbūt dauguma, bet jeigu kas nemoka, tai štai receptas :) Jei kas nežinote, tai svogūnas bulviniuose blynuose duoda labai gerą skonį. Anksčiau aš svogūną supjaustydavau kubeliais ir sudėdavau į bulvių tarkius, dabar tarkuoju kartu su bulvėmis. Abiem atvejais labai skanu. Padažo galima tokio ir nesidaryti, tada valgykite tik su grietine arba be nieko (pasirodo valgo ir be jokių padažų...). Nors man tai būtinai reikia kažkokio padažo.
Tiesa, yra žmonių, valgančių bulvinius blynus su cukrumi arba uogiene :) Pati esu ragavusi šaltų blynų su cukrumi, na, buvo tikrai skanu, tai turbūt ir su uogiene neblogai :)


Blynams reikės (2 asmenims):
10 vidutinių bulvių
1 nedidelio svogūno
1 kiaušinio
druskos
pipirų
aliejaus kepimui

Padažui reikės:
varškės
grietinės
krapų
druskos
pipirų

Bulves ir svogūną sutarkuokite per smulkią bulvinę tarką, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais, viską gerai išmaišykite. Nepadauginkite druskos! Tarkiai kažkaip stebuklingai "geria"druską. Iškepę blynai būna sūresni negu tarkiai. Kepkite blynus gerai įkaitintame aliejuje.

Kol blynai kepa, pasigaminkite padažą: varškę gerai ištrinkite šakute arba blenderiu, įdėkite grietinės, prieskonių ir krapų. Išmaišykite. Konsistencija turi būti nei per skysta nei per kieta :) Vidutiniška. Arba tokia, kokia patinka Jums :)

Padažą dėkite ant iškepusių blynų ir galite patiekti.


Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai