Vyniotinis "Viliotinis"

Šio vyniotinio kartą paragavau per kolegės gimtadienį. Kiek pamenu, visiems jis labai patiko. Kažkaip iš karto recepto nepaprašiau, o paskui ir pasimiršo, o dar vėliau kolegė išėjo iš darbo :) Bet pasirodo, receptas yra laisvai prieinamas internete :) Google.lt paieškojau ir radau! Pagaminti tikrai nesunku. O jau grožis...


Mėsos sluoksniui reikės:
500 neriebios maltos mėsos
1 kiaušinio
1 svogūno
česnako pagal skonį
mėgstamų mėsos prieskonių
druskos
pipirų

Sūrio sluoksniui reikės:
350 g fermentinio sūrio
5 kiaušinių
250 g majonezo

Pirmiausia pasiruoškite mėsą. Į mėsą įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir prieskonius. Gerai išmaišykite.
Tada ruoškite sūrio sluoksnį. Smulkiai sutarkuokite sūrį, įmuškite kiaušinius ir sudėkite majonezą. Viską gerai išmaišykite. Į skardą (naudojau tokią, kuri būna orkaitėje) klokite kepimo popieriaus, patepkite jį trupučiu aliejaus ir supilkite sūrio masę. Paskirstykite vienodu sluoksniu. Šaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 5 minutes, tada sumažinkite karštį iki 150 laipsnių ir dar pakepkite apie 10 min. Ištraukite iš orkaitės ir palikite pravėsti.
Kai sūrio sluoksnis pravėsta, ant jo dėkite pasiruoštą mėsą. Paskirstykite per visą plotą. Tada viską susukite į vyniotinį. Sukant švelniai paspauskite. Vyniotinį dėkite siūle žemyn į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje apie 40-60 min. (priklauso nuo orkaitės).
Šeimos komisija nusprendė, kad vyniotinis skanesnis karštas, bet man labai patiko ir šaltas. 


Skanaus :)

Šaltinis: http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.com/

Komentarai

Populiarūs įrašai