Marinuotos Toskanos alyvuogės
Panašiai marinuotų alyvuogių pirmą kartą paragavau pas draugę, bet recepto neužsirašiau. Paieškojau internete ir radau. Radau jau seniai, tad šaltinio nenurodysiu.
Reikės:
1 indelio juodų alyvuogių be kauliukų (galima marinuoti ir žalias)
2 šaukštų medaus
2 šaukštų acto (9 proc.)
4 šaukštų alyvuogių aliejaus (kai turiu, pilu aliejų nuo saulėje džiovintų pomidorų)
2 saujos Provanso žolelių mišinio (tiktų ir Viduržemio jūros žolelės)
1 galvos česnako (tarkuoto arba išspausto)
Visus ingredientus supilkite į didesnį stiklainį (aš pilu į 750 ml talpos) ir gerai išmaišykite. Paragaukite, gal Jums reikės daugiau saldumo arba rūgšties, o gal česnakų mažokai bus :) Tada nusunkite alyvuoges ir jas supilkite į stiklainį su jau paruoštu nauju marinatu ir užsukę stiklainį pakratykit. Palikite kambario temperatūroje kelias valandas, tada dėkite į šaldytuvą parai, o tada jau skanaukite. Patikėkit, palaukti tikrai verta :)
2 šaukštų medaus
2 šaukštų acto (9 proc.)
4 šaukštų alyvuogių aliejaus (kai turiu, pilu aliejų nuo saulėje džiovintų pomidorų)
2 saujos Provanso žolelių mišinio (tiktų ir Viduržemio jūros žolelės)
1 galvos česnako (tarkuoto arba išspausto)
Visus ingredientus supilkite į didesnį stiklainį (aš pilu į 750 ml talpos) ir gerai išmaišykite. Paragaukite, gal Jums reikės daugiau saldumo arba rūgšties, o gal česnakų mažokai bus :) Tada nusunkite alyvuoges ir jas supilkite į stiklainį su jau paruoštu nauju marinatu ir užsukę stiklainį pakratykit. Palikite kambario temperatūroje kelias valandas, tada dėkite į šaldytuvą parai, o tada jau skanaukite. Patikėkit, palaukti tikrai verta :)
Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą