Naminė rikota

 Jau seniai norėjau pasigaminti naminės rikotos. Girdėjau, kad ją labai lengva pasidaryti. Taigi... pabandžiau :)


Reikės:
1 litro kefyro maišelyje (netinka rūgpienis ir netinka tetrapakas)

Ir viskas :) Daugiau jokių ingredientų :)
Kefyrą įdėkite į šaldymo kamerą ir pamirškite porai dienų. Tada išimkite iš kameros, nuimkite maišelį ir sušalusį kefyro gabalą įdėkite į marlę ir į kiaurasamtį arba pakabinkite kur nors, kad nuvarvėtų. Jokiu būdu nesmulkinkite sušalusio kefyro! Kai jau jokie skysčiai nebevarva iš marlės galite skanauti :)

Iš 1 litro kefyro gavosi apie 230 g rikotos.


 Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai