Tortas "Hanibalas"
Šiemet per Velykas kepiau senovinį Mamytės labai mėgstamą tortą pavadinimu "Hanibalas". Gavosi labai drėgnas ir saldus tortas, visiems labai patiko.
2 kiaušinių trynių
1 stiklinės cukraus
250 g grietinės
2 šaukštų kakavos
apie 15 šaukštų miltų
1 nubraukto šaukštelio sodos arba 1 su kaupu šaukštelio kepimo miltelių
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, supilkite grietinę, tada kakavą, miltus ir kepimo miltelius arba sodą. Viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti grietinės konsistencijos. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45-55 min.
Kremui reikės:
250 g grietinės
1 stiklinės cukraus
1 šaukšto kakavos arba 1 plytelės juodojo šokolado
2 arbatinių šaukštelių sviesto
Visus ingredientus sudėkite į metalinį (ne emaliuotą) puodą, ištirpinkite ir kelias minutes pavirkite. Atvėsinkite.
Dar reikės rūgščios uogienės (skaniausia su juodųjų serbentų uogiene) ir stiprios arbatos biskvito sulaistymui (nebūtinai).
Biskvitą supjaustykite, sulaistykite stipria arbata ir pertepkite kremu ir uogiene. Likusį kremą supilkite ant torto viršaus. Papuošti galite šokolado drožlėmis, pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą