Granola
Puikus priedas prie jogurto, varškės, galima naudoti kaip pabarstukus ant keksiukų ar pyragų. Pabandykit ;)
Reikės:
200 g pilno grūdo avižinių dribsnių
60 g saulėgrąžų sėklų
60 g sezamų sėklų
60 g kokosų drožlių
200 g smulkintų riešutų (naudojau migdolus ir bertoletijas)
150 g razinų
60 g moliūgų sėklų
100 g šilkmedžio uogų
100 g kokosų aliejaus
150 g medaus
1 arbatinio šaukštelio kardamono
2 arbatinių šaukštelių cinamono
1 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
Sausus ingredientus sumaišykite. Kokosų aliejų, medų ir prieskonius pakaitinkite puode, kol medus ištirps. Neužvirkite. Supilkite ant sausų ingredientų ir išmaišykite. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes vis pamaišydami, kad nesudegtų.
Iš šių ingredientų gaunasi apie 1,5 litro granolos
Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą