Oreo tortas
Šiandien jau 12!!! Nerealiai laikas bėga greitai... Jubiliatas užsisakė oreo tortą, tai teko mąstyti, kaip jį pagaminti.
Reikės:
Pagrindui ir viršutiniam sluoksniui:
~350 g oreo sausainių (ir + keletas sausainių papuošimui)
100 g sviesto
Kremui:
500 g maskarponės
250 ml plakamosios grietinėlės
1 citrinos žievelės
0,5 citrinos sulčių
3 šaukštų ksilitolio ar kito saldiklio
Oreo sausainius su visu įdaru sudėkite į blenderį su S formos peiliu ir sutrinkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainių trupiniais. Pusę trupinių su sviestu dėkite į kepimo popieriumi išklotą tortinę nuimamais kraštais. Suspauskite ir dėkite į šaldytuvą sustingti. Kol pagrindas stingsta, pasiruoškite kremą. Maskarponę ištrinkite su saldikliu, citrinos žievele ir sultimis. Atskirai išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponę. Kremas turi gautis gaivus, bet nesaldus, nes pagrindas tikrai pakankamai saldus. 3 šaukštus kremo ir porą šaukštų iš likusių trupinių sumaišytus atidėkite į šalį torto papuošimui. Likusį kremą sudėkite ant torto pagrindo. Ant kremo viršaus sudėkite likusius trupinius su sviestu ir išlyginkite. Dėkite į šaldytuvą sustingti. Kai tortas sustingta, papuoškite jį likusiu kremu su oreo trupiniais, oreo sausainiais, uogomis ar žalumynais.
Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą