Tofu desertas
4 porcijoms reikės:
7 didelių datulių
15 g pūstų grikių
30 g kokosų drožlių
3 šaukštų kokosų aliejaus
350 g šilkinio tofu
0,5 banano
2 šaukštelių želatinos
Datules porą valandų pamirkykite vandenyje. Jei yra kauliukai, juos išimkite. Išmirkusias datules sudėkite į blenderį su S formos peiliu ir sutrinkite iki beveik vientisos masės, turi nesijausti didelių gabaliukų. Datulių masę sumaišykite su ištirpintu kokosų aliejumi, pūstais grikiais bei kokosų drožlėmis ir sudėkite į formelių dugną, suspauskite ir įdėkite į šaldytuvą subręsti. Per tą laiką pasigaminkite kremą. Želatiną užpilkite šlakeliu šalto vandens. Kai ji išbrinksta, pašildykite atsargiai maišant ant ugnies kol želatina ištirps. Šilkinį tofu ir pusę banano sutrinkite iki vientisos masės, supilkite ištirpusią želatiną ir gerai išmaišykite. Kremą supilkite ant paruoštų pyragėlių pagrindų ir palikite šaldytuve sustingti. Išėmus iš formelių pyragėlius papuoškite sezoninėmis uogomis ar vaisiais.
Pastaba: kremo papildomai nesaldinkite, nes pagrindas labai saldus.
Komentarai
Rašyti komentarą