Bananų duona be gliuteno


Kai namuose bananų daugiau negu reikia, tai sugalvojau išbandyti bananų duoną. Nors kokia čia duona, pyragas :) Tikrų tikriausias desertas. Šlapias, kvapnus, skanus. Naudojau miltus be gliuteno, bet galima naudoti bet kokius.


24x10x8 cm formai reikės:
2 kiaušinių
80 g kokosų cukraus
3 sunokusių bananų + 1 papuošimui
100 ml aliejaus
3 šaukštų pieno
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio kardamono
2 šaukštelių kepimo miltelių
50 g migdolų miltų
50 g avižų miltų
50 g grikių miltų

Bananus sutrinkite bulvių grūstuve arba šakute. Kiaušinius išplakite su kokosų cukrumi, sudėkite sutrintus bananus, supilkite pieną ir aliejų, išmaišykite. Miltus, kepimo miltelius ir prieskonius išsijokite ir supilkite į bananų ir kiaušinių masę. Gerai išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite į kepimo formą, ištiestą kepimo popieriumi (jei forma silikoninė, kepimo popierius nebūtinas). Ant viršaus tešlos uždėkite išilgai perpjautą bananą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.

Skanaus :)

Adaptuota pagal keletą receptų, rastų internete



Po tokių skanių desertų lieka tik tušti indai :)


Komentarai

Populiarūs įrašai