2011 m. gegužės 4 d., trečiadienis

Senbernio plovas

Labai jau seniai buvau gaminus šį plovą. Kadangi turėjau kiaulienos, tai gaminau su ja.


4 asmenims reikės:
~0,5 kg ryžių (išbrinkintų)
1 vištienos krūtinėlės arba kokios kitos mėgstamos mesos
1 morkos
2 svogūnų
saujelės razinų
5 skiltelių česnako
trupučio aliejaus

Prieskoniai:
Pipirai
Druska
Čili milteliai
Kario prieskoniai ir kt. (pagal skonį)

Paruošimas:
Morką sutarkuokite burokine tarka, svogūnus supjaustykite kubeliais, vištieną ar kitą mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, česnakų skilteles perpjaukite pusiau. Į puodą įpilkite truputį aliejaus, sudėkite vištieną, ant jos morkas, svogūnus, česnakus ir razinas (sluoksniais). Ant viršaus supilkite išbrinkintus ryžius, užpilkite vandens, kad viską apsemtų. Virkite, kol išvirs ryžiai. NEMAIŠYKITE!!! Kai ryžiai išverda, sudėkite prieskonius ir išmaišykite. Dar pavirkite minutę.

Pastaba: jei naudojate ne vištieną, tai ryžiai gali būti ir nebrinkinti, nes visa kita mėsa troškinasi ilgiau ir išsitroškina kol ryžiai išverda.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą