Pesto
Kiekvienais metais ant palangės jau nuo ankstyvo pavasario auginu bazilikus. Juos naudoju patiekalams pagardinti ir visada iš jų pasidarau pesto. Mmm, koks skanus man jis... o ir tinka su daug kuo ;)
Reikės:
4 puodelių smulkintų šviežių bazilikų lapelių
1 puodelio smulkiai tarkuoto sūrio "Džiugas" arba bet kokio Parmezano tipo sūrio
1 puodelio ar šiek tiek mažiau gero alyvuogių aliejaus
beveik 1 puodelio kedro riešutų (galima pakeisti kapotais lazdyno riešutais)
6-8 skiltelių išpausto česnako
druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas:
Viską (išskyrus aliejų) sudėkite į virtuvinį kombainą ir gerai susmulkinkite. Tada nestabdydami kombaino po truputį pilkite aliejų kol gausis vientisa košelė.
Pastaba: iš šio kiekio gaunasi beveik 0,5 litro pesto.
Pesto galima naudoti su spagetti, mėsa, taip pat sumuštiniams. Šį kartą pabandžiau jį su pomidorais. Na, žinokit labai skanu buvo :)
Skanaus :)
Šaltinis: Simply recipes
Reikės:
4 puodelių smulkintų šviežių bazilikų lapelių
1 puodelio smulkiai tarkuoto sūrio "Džiugas" arba bet kokio Parmezano tipo sūrio
1 puodelio ar šiek tiek mažiau gero alyvuogių aliejaus
beveik 1 puodelio kedro riešutų (galima pakeisti kapotais lazdyno riešutais)
6-8 skiltelių išpausto česnako
druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas:
Viską (išskyrus aliejų) sudėkite į virtuvinį kombainą ir gerai susmulkinkite. Tada nestabdydami kombaino po truputį pilkite aliejų kol gausis vientisa košelė.
Pastaba: iš šio kiekio gaunasi beveik 0,5 litro pesto.
Pesto galima naudoti su spagetti, mėsa, taip pat sumuštiniams. Šį kartą pabandžiau jį su pomidorais. Na, žinokit labai skanu buvo :)
Skanaus :)
Šaltinis: Simply recipes
Komentarai
Rašyti komentarą