2011 m. rugpjūčio 31 d., trečiadienis

Pesto

Kiekvienais metais ant palangės jau nuo ankstyvo pavasario auginu bazilikus. Juos naudoju patiekalams pagardinti ir visada iš jų pasidarau pesto. Mmm, koks skanus man jis... o ir tinka su daug kuo ;)

Reikės: 
4 puodelių smulkintų šviežių bazilikų lapelių
1 puodelio smulkiai tarkuoto sūrio "Džiugas" arba bet kokio Parmezano tipo sūrio
1 puodelio ar šiek tiek mažiau gero alyvuogių aliejaus
beveik 1 puodelio kedro riešutų (galima pakeisti kapotais lazdyno riešutais)
6-8 skiltelių išpausto česnako
druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas:
Viską (išskyrus aliejų) sudėkite į virtuvinį kombainą ir gerai susmulkinkite. Tada nestabdydami kombaino po truputį pilkite aliejų kol gausis vientisa košelė.

Pastaba: iš šio kiekio gaunasi beveik 0,5 litro pesto.


Pesto galima naudoti su spagetti, mėsa, taip pat sumuštiniams. Šį kartą pabandžiau jį su pomidorais. Na, žinokit labai skanu buvo :)

Skanaus :)




Šaltinis: Simply recipes

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą