Grybų sriuba pagal Beatą Nicholson

Visai netikėtai gavau maišelį grybų ir iš karto sugalvojau, ką virsiu. Beata siūlo virti ją vien iš baravykų, bet aš turėjau tik šilbaravikių ir dar kažkokių grybų (nepamenu pavadinimo), bet ir su jai sriuba nereali :)


Reikės:
10-15 baravykų ar kitų grybų
1 šaukšto sviesto
1 litro vandens arba daržovių ar vištienos sultinio
druskos
juodųjų pipirų
2 nedidelių svogūnų
100 g rūkytos šoninės
4 vidutinio dydžio bulvių

Grybus pakepinkite svieste. Bulves supjaustykite senoviniu būdu (smeikite peilį į bulvę ir laužkite), sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu arba, jei turite, sultiniu ir virkite apie valandą, kad bulvės pasileistų, o sriuba taptų gana tiršta. Į puodą sudėkite kepintus grybus, dar truputį pavirkite, pagardinkite druska ir pipirais. Kol verda grybai, smulkiai supjaustykite šoninę ir pakepinkite keptuvėje kol šoninė paleidžia riebaliukus. Jei riebalų trūksta, galima įdėti sviesto. Tada sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, pakepinkite ir supilkite į sriubą.
Šią sriubą tinka valgyti pagardinus grietine.

Skanaus :)
Šaltinis: Nicholson, Beata. Beatos virtuvė. Vilnius, 2009. 88 p. ISBN 978-609-410-013-0

Komentarai

Populiarūs įrašai