2012 m. gegužės 12 d., šeštadienis

Burokėlių sriuba

Aš labai mėgstu burokėlių sriubą. Barščiais turbūt nelabai čia ir pavadinsi, nes tai tikrai netikri barščiai :)


Reikės:
gabaliuko mėgstamos mėsos
poros bulvių
1 morkos
3 vidutinio dydžio burokėlių
džiovintų grybų (nebūtinai)
šaukšto sviesto
druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių

Apvirkite mėsą. Išimkite ją iš sultinio, supjaustykite smulkiai ir meskite į puodą toliau virti. Morką  sutarkuokite, pakepinkite svieste, sutarkuokite burokėlius, bulves supjaustykite kubeliais ir taip pat sumeskite į puodą. Džiovintus grybus užplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5 minutes, kol išbrinks. Tada su visu skysčiu supilkite į puodą. Pagardinkite druska, pipirais ir kitais prieskoniais. Virkite, kol išvirs daržovės ir mėsa. Patiekite su trupučiu grietinės.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą